Vestjyllands Klassiske Bilsamling

Kennel Con Amore

Mon Ami Pour Toujour Eisha - født 11. oktober 2004 - død 25. oktober 2017


HOME
  Vores hunde - og os selv

Briardens standard

Eisha - vores tæve

Chatelaine - in memoriam

Links til hundesider

Links til vore andre hjemmesider

 

 

 

Allerede i 2003 havde vi bestilt vores ønskehvalp hos Linda Tjørnelund, kennel Mon Ami pour Toujour. Målet var, at vi denne gang ville have en avlstæve. 

Og d. 11. oktober 2004 fik vi så endelig besked om, at Linda havde fået 10 dejlige briardhvalpe - 5 tæver og 5 hanner. Vi havde 1. valg på tæverne, og en periode med mange besøg og overvejelser begyndte. Mit valg faldt i den sidste ende på Eisha, som var en pragtfuld lille størrelse med masser af gå-på-mod.

8 uger gammel ankom hun hos os, hvor vores gamle tæve, Chatty, dengang 13 år var noget utilfreds med familieforøgelsen.  Men Eisha var fuld af selvtillid, og inden længe blev de gode venner. 

Siden har Eisha udviklet sig helt, som vi har håbet på. Hun er en smuk briard med et dejligt temperament. Hun er fuld af arbejdsglæde og elsker at være med mig, uanset om vi er til udstilling, til agilitytræning, eller til lydighedstræning.

Desværre har det vist sig, at hun har HD i sin ene hofte. Så den dag ved dyrlægen var en trist dag for drømmen om at blive briardopdrætter. Med diagnosen D i den ene hofte er avl endnu engang udelukket. Så nu håber vi på, at hun ikke får problemer i dagligdagen.

Lydighedstræning:

I en alder af 10 måneder blev Eisha flyttet fra hvalpeholdet til konkurrenceholdet i DcH, hvor vi træner. I sit første træningsår startede vi DcH-konkurrencer på C-niveau. Allerede ved sin tredie konkurrence fik Eisha point nok til at rykke op som B-hund.

I årene siden har vi fortsat træningen på B-holdet, men har ikke været på konkurrencebanerne. 

Udstillingsresultater:

Som baby og hvalp har Eisha været udstillet en del, og hun har på alle udstillinger fået tildelt SL (særdeles lovende).

Hun fik også fine bedømmelser i unghundeklasserne, hvor vi oprindeligt jagtede de CK'er som kunne have givet hende championtitlen. Med diagnosen på hoften er hendes udstillingskarriere indstillet.

Agilty:

Har vi også dyrket en del, fordi det kan få Eisha til at "smile over hele hovedet". Hun elsker farten og udfordringerne, er ganske hurtig og talentfuld, men har en lidt langsom hundefører.....

 

 

 
                                                                                                                                                                             
Kennel Con Amore
v) Jette Fries
Tlf. 5013 3397 Agergårdvej 24
7660 Bækmarksbro
Webmaster: Jette Fries